Dekada Inflatables - Novosti

Održavanje napuhanaca

Održavanje napuhanaca

2024-07-25 (Last Update: Thu, 25 Jul 2024) Luka Ivanković 0 Novosti

U svakodnevnom radu napuhanci se lako mogu uprljati ili smočiti. Čišćenje je vrlo jednostavno ako se odvija redovito i ne dopusti dugotrajno skupljanje prljavštine i plijesni.

Čišćenje i sušenje napuhanaca je jednostavno, ako ih održavate redovno (posebno ako su prikladno spremljeni na duže vremenske periode). Vrlo je bitno dezinficirati, očistiti i posušiti napuhanac, po mogućnosti nakon svake upotrebe. Ako ipak ne stižete nakon svake upotrebe, bitno ga je posušiti kroz nekoliko nakon jer postoji mogućnost od nastanka plijesni koja se teško uklanja ili se ne može uopće više ukloniti.

Prvi znak da je napuhanac pun vode je promjena boje na vanjskoj strani, vidjet ćete mrljice i razne nijanse. Potrebno je usisati vodu i obrisati je s vanjske strane napuhanca. Ako postoji mogućnost, idealno je napuhanac obrisati i s unutarnje strane.

Napuhanac možete prvo očistiti običnom mekšom metlom što će vam to olakšati usisavanje. Za pranje je sasvim dovoljno bilo koje neabrazivno sredstvo i voda. Dezinficijens u bilo kojem obliku je poželjan, kao završni dio. Ručnicima i krpama možete ubrzati sušenje napuhanca.Ne zamarajte se čišćenjem ekstra visokih dijelova napuhanca koji se ionako ne koristi, njega je dovoljno prijeći sa mlazom vode iz crijeva i ostaviti ga da se maksimalno sam posuši na zraku. Redoslijed kako krenuti čistiti određujete sami, ali kako biste si olakšali ostavite zadnju stranu napuhanca ( tzv. leđa) i bočne strane kao nešto što ćete posljednje napraviti u slučaju da odlučite nastaviti kasnije čišćenje, jer te strane nisu toliko vidljive kako unutrašnjost napuhanca.

Vanjski čimbenici su nešto na što ne možete utjecati, ali pokušajte čistiti tobogane dok je vani suho vrijeme, a vjetrovito je poželjno zbog bržeg sušenja napuhanca. Ako ih čistite u periodu kada je kiša neizbježna, bitno ih je očistiti od smeća i sitnh stvari koje se znaju polijepiti po njemu, a kasnije mislite o sušenju.

Redovito održavanje napuhanca značajno će mu produžiti radni vijek, a vama smanjiti trošak amortizacije.

Ako vaš napuhanac ipak zahtjeva popravak, svakako provjerite našu ponudu opreme za popravak napuhanaca.

Comments are disabled.